O meni

Zovem se Dinka i imam 37 godina. Majka sam dvojice prekrasnih dječaka, sada već školaraca. Doktorica sam dentalne medicine i radim u svojoj ordinaciji. Profil na instagramu @moja.pauza je jedan mali prozor u moj dom, moju svakodnevicu koju vam želim pokazati kako biste u jednom trenutku našli nešto za sebe i svoju obitelj.

Počelo je slučajno...

U svijet eteričnih ulja ušla sam slučajno i prvenstveno zbog ugodnog mirisa. Tek kada sam doma dobila svoj prvi Start paket, počela sam čitati i istraživati koje su njegove mogućnosti. Do tada sam pazila da dečki i ja jedemo što zdraviju hranu, vodila brigu gdje kupujem namirnice i tražila kvalitetnije zamjene onima koje sam željela ukloniti iz svoje kuhinje. Ali.... nisam čitala etikete na proizvodima za čišćenje stana, kozmetici... Sama pomisao da desetak bočica raznoraznih sredstava za čišćenje zamijenim prirodnim, stvarala je kod mene pritisak da NEMAM VREMENA još i za to. Poput brojnih žena i mama, bila sam rastrgana na sve strane između posla, vrtića, škole, njihovih treninga, engleskog jezika, zadovoljavanja svih potreba naše male obitelji. Bojala sam se da je to jednostavno previše za mene.

Eterična ulja sam svakodnevno koristila, osjetila njihovu kvalitetu i istovremeno čitala iskustva brojnih žena. Kroz svoju primarnu profesiju, najviše vjerujem znanstvenim studijama i tako sam čitala članke o brojnim negativnim posljedicama toksičnih proizvoda u sredstvima za čišćenje na naše zdravlje. Ti isti proizvodi su bili na mojoj polici, špricala sam s njima dječje sobe, radne plohe u kuhinji na kojima sam kuhala, a detergenti za odjeću koje sam koristila puni su loših sastojaka koji nam nadražuju i isušuju kožu.

  Nekako sam u tom trenutku osjećala nelagodu i sram. Nisam vjerovala da do tog trenutka nisam razmišljala niti se zapitala što sve unosim u svoj dom. Mislila sam da radim dobro i da jednostavno nemam druge mogućnosti Ili su te iste mogućnosti bile rezervirane za neke druge žene one koje su imale bolje organiziran život.

... ali svi imamo jednake mogućnosti.

Mogućnost za promjenom ima svaka od nas. Već sada.

Ovdje sam s razlogom da ti budem mentor, odnosno osoba koja će ti dati savjete od kuda početi, slušati tvoje želje i usmjeriti te. Vjerujem da je moja odgovornost kao majke pružiti djeci što sigurnije odrastanje u domu u kojem je zrak čist, nema štetnih kemikalija koje kumulativno imaju štetan utjecaj na naše zdravlje. Cilj mi je naučiti svoje dečke da jednoga dana stvore isto ovakvo okruženje za sebe i svoju obitelj u svrhu očuvanja onog najvrijednijeg što imamo-našeg zdravlja.

Bitno je donijeti odluku i krenuti. Stvaranje sigurnijeg okruženja za svoju obitelj je nešto što Vam od srca želim.


Dinka